۰

انواع جوش صورت:علت انواع جوش صورت را بشناسید

جوش صورت از علت تا درمان
بازدید 1710

همه ما این حس را تجربه کرده‌ایم که صبح به جلوی آینه می‌رویم و می‌بینیم که یک جوش جدید زده‌ایم.

جوش صورت یکی از دشمنان اصلی زیبایی پوست و صورت به‌شمار می‌رود.

اگر جز افرادی هستید که زیاد جوش می‌زنید وقت آن رسیده کمی در مورد این مزاحم کوچک آزار دهنده اطلاعات کسب کنید؛ انواع جوش صورت را بشناسید و بدانید که جوش صورت نشانه چیست؟

انواع جوش صورت

علت جوش صورت چیست؟

درمان جوش صورت را از کجا شروع کنیم؟ حتما این سوال هم برای شما پیش آمده است. بهتر است قبل از هر چیز بدانید که چرا جوش می‌زنید و علت جوش صورتتان چیست؟

ما به زبان ساده برایتان توضیح خواهیم داد. پوست دارای منافذی است که این منافذ به غدد چربی متصل‌اند. این غدد چربی، مایعی به نام سبوم را ترشح می‌کنند. زمانی که غدد چربی پوست بیش از حد فعال شده باشند و یا چربی و سلول‌های مرده پوست، موجب بسته شدن منافذ پوست ‌شوند، ترشحات غدد چربی، زیر پوست تجمع پیدا می‌کنند و به‌صورت جوش بر روی صورت، گردن، پشت و شانه‌ها ظاهر می‌شوند.

انواع جوش صورت را دقیق‌تر بشناسیم

تا به اینجا دریافتیم که چرا جوش می‌زنیم؟ باید بدانید که جوش‌ها انواع مختلفی دارند و نحوه درمان آن‌ها نیز متفاوت است.

در ادامه انواع مختلف جوش صورت را برایتان توضیح می‌دهیم. بطور کلی جوش‌ها به دو نوع زیر تقسیم می‌شوند:

انواع جوش صورت

علت انواع جوش صورت

جوش التهابی:

جوش‌های التهابی که به آن‌ها جوش‌های کیستیک یا جوش‌های چرکی نیز می‌گویند به ۴ دسته زیر تقسیم می‌شوند.

  • پاپول‌ها

    : برجستگی‌های کوچک و قرمز هستند که بر اثر فولیکول‌های موی ملتهب یا آلوده ایجاد می‌شوند.

  • پاسچول‌ها

    : جوش‌های کوچک و قرمز رنگی که نوک آن‌ها چرکی است.

  • ندول‌ها

    : توده‌های محکم و غالباً دردناک در زیر سطح پوست.

  • کیست‌ها

    : توده‌های بزرگ و چرکی هستند که در زیر پوست وجود دارد و معمولاً دردناک هستند.

جوش چرکی

جوش‌های التهابی قرمز و متورم هستند و ظاهر ناخوشایندی نسبت به جوش‌های غیر التهابی دارند. معمولا جای اینگونه از جوش‌ها بر روی پوست باقی می‌ماند و منجر به اسکار و یا حفره روی سطح پوست می‌شوند پس حتما باید درمان آن‌ها را جدی بگیرید. نکته خوشحال کننده این است که جوش‌های التهابی درمان پیچیده‌ای ندارند و با کمی صبوری می‌توان از شر این جوش‌ها راحت شد. در ادامه روش‌های درمان انواع جوش صورت را بررسی خواهیم کرد.

 

جوش غیر التهابی:

جوش‌ سرسیاه، سرسفید و جوش‌های زیر پوستی از انواع جوش‌های غیر التهابی هستند. این نوع از جوش صورت معمولا ورم نمی‌کنند و دردناک نیستند. درمان این نوع از جوش صورت با جوش‌های التهابی بسیار متفاوت است، نیازی به استفاده از آنتی بیوتیک و راکوتان نیست و به‌راحتی می‌توانید با انواع محصولات موضعی جوش صورت را درمان کنید.

این مقاله برای شما مفید است: ضربه نهایی برای از بین بردن جوش سر سیاه

نحوه درمان انواع جوش صورت

روش‌های محتلفی برای درمان جوش صورت وجود دارد که برای شروع ابتدا درمان‌های خانگی جوش صورت را برایتان توضیح خواهیم داد.

جوش التهابی

درمان‌های خانگی برای ازبین بردن جوش صورت

با رعایت چندین نکته و مراقبت در خانه می‌توانید از جوش‌ صورت جلوگیری کرده و جوش‌ها را از بین ببرید. درمان‌های خانگی برای آکنه شامل موارد زیر است:

  • روزانه پوست خود را با شوینده متناسب با نوع پوستتان بشویید تا چربی و کثیفی‌های سطح پوستتان از بین برود.
  • موهایتان را مرتباً با شامپو بشویید و ترجیحا موها با پوست صورتتان تماس نداشته باشد.
  • از مواد آرایشی استفاده کنید که بر پایه آب هستند و برچسب “noncomedogenic” دارند و موجب بسته شدن منافذ پوستتان نمی‌شوند.
  • به هیچ عنوان جوش‌های‌ صورتتان را فشار ندهید زیرا موجب گسترش باکتری‌ها روی سطح پوست و در نتیجه پخش شدن جوش‌ها خواهد شد.

درمان جوش صورت با یخ

یک راه حل آسان و سریع برای کاهش التهاب و تورم جوش‌های صورت استفاده از یخ است. البته ممکن است برای تمام پوست‌ها کارساز نباشد؛ اما امتحان کردن آن ضرری ندارد زیرا یخ پوستتان را شاداب و سرحال می‌کند. تنها کافیست که به آرامی یخ را به مدت یک دقیقه روی صورتتان بمالید. فقط توجه کنید که یخ را نباید طولانی مدت روی پوستتان نگه‌ دارید زیرا ممکن است پوستتان تحریک شود.

روغن درخت چای را امتحان کنید

یک داروی فوق العاده موثر برای درمان جوش صورت، روغن درخت چای است. طبق تحقیقات انجام شده استفاده از ژل درخت چای ۵ درصد، جوش‌های صورت را تا سه برابر کاهش می‌دهد. روغن درخت چای می‌تواند باکتری‌ها را از بین ببرد. برخی افراد از آن برای درمان سوزش‌های جزئی پوستی از جمله آکنه استفاده می‌کنند. برای این کار آب و روغن درخت چای را به‌نسبت ۹ به ۱ ترکیب کنید. یکی دو بار در روز این محلول را با استفاده از گوش‌پاک‌کن به جوش‌های روی صورت‌تان بمالید. البته ابتدا آن را در یک ناحیه کوچک امتحان کنید تا مطمئن شوید که آلرژی ندارید.

بهترین ماسک جوش صورت

اگر تا به اینجا تمام موارد گفته شده در مورد جوش صورت را با دقت مطالعه کرده‌اید حال می‌توانید با این ماسک فوق العاده تمام جوش‌های صورتتان را از بین ببرید. همچنین این ماسک تاثیر شگفت انگیزی بر روی جای جوش صورت دارد. برای این ماسک به سدر، ماست کم چرب و لیمو ترش تازه احتیاج دارید. کافیست سدر و ماست را به میزانی با هم مخلوط کنید که یک ترکیب خمیری شکل داشته باشید. سپس ماسک را ۳۰ دقیقه روی پوستتان نگهدارید و در نهایت با آب سرد خالی بشویید. اگر پوست چرب و مستعد جوشی دارید، حتما این ماسک را هفته‌ای دوبار در خانه استفاده کنید؛ در غیر اینصورت می‌توانید با هفته‌ای یکبار استفاده نتیجه فوق العاده آن را ببینید. این ماسک خاصیت لایه‌برداری بی نظیری دارد و برای از بین بردن جوش و جای جوش بسیار عالی است. پوستتان را روشن و نرم و کاملا خنک می‌کند، به همین دلیل ضد التهاب و خارش پوست است. این ماسک را در خانه درست کنید و برای همیشه با جوش‌های صورتتان خداحافظی کنید.

درمان جوش صورت

درمان جوش صورت با گلاب

یکی از بهترین مواد برای درمان جوش صورت، گلاب است. در نگاه اول ممکن است تصور کنید گلاب برای درمان جوش صورت موثر نیست. اما بهتر است بدانید که گلاب خاصیت ضدعفونی‌‌کننده و ضدمیکروبی دارد. گلاب PH پوست را متعادل می‌کند، التهاب پوست را از بین می‌برد و برای از بین بردن قرمز جوش صورت بسیار کاربرد دارد. در اینجا می‌خواهیم طرز تهیه یک ماسک فوق العاده برای جوش صورت با گلاب را برایتان توضیح دهیم. کافیست یک قاشق غذا خوری آب لیمو و یک قاشق غذا خوری گلاب را با هم مخلوط کنید و یک پنبه را به آن آغشته کنید و روی جوش‌ها بزنید. اگر در استفاده از این ماسک تداوم داشته باشید حتما نتیجه شگفت انگیز آن را خواهید دید.

درمان‌های دارویی جوش صورت

  • بنزوئیل پراکسید (Benzoyl peroxide):

در بسیاری از کرم‌ها و ژل‌های ضد جوش موجود است و برای خشک کردن جوش‌ها، پیشگیری از جوش زدن و از بین بردن باکتری‌های ایجاد کننده جوش صورت بسیار موثر می‌باشد.

  • سالیسیتیک اسید (salicylic acid):

  • این ماده اغلب در صابون‌ها و شوینده‌های صورت استفاده می‌شود و برای جلوگیری از بسته شدن منافذ پوست بسیار فوق العاده است.
  • سولفور(Sulfur):

  • ماده‌ای طبیعی با بوی مشخص است که در برخی از لوسیون‌ها، پاک کننده‌ها و ماسک‌ها وجود دارد.
  • رزورسینول (resorcinol):

  • این ماده بیشتر خاصیت لایه‌برداری دارد و برای از بین بردن سلول‌های مرده پوست استفاده می‌شود. البته نسبت به سایر داروهای درمان جوش صورت رواج کمتری دارد.

درمان موضعی و سریع جوش صورت

درمان موضعی جوش صورت شامل داروهایی است که به طور مستقیم بر روی پوست اعمال می‌شوند. محصولات موضعی درمان جوش برای آکنه‌های خفیف، فوق العاده موثرند و آن‌ها را بدون نسخه می‌توانید تهیه کنید. اکثر داروهای موضعی درمان جوش حاوی موادی مانند بنزوئیل پراکسید، رزورسینول، اسید سالیسیلیک یا سولفور می‌باشند که این داروها می‌توانند به تنهایی یا به‌همراه ترکیبات دیگر تجویز شوند. محصولات دارویی مانند کرم‌های ضد میکروبی یا رتینوئید می‌توانند آکنه‌های خفیف تا متوسط شدید را درمان کنند.

مشاوره پزشک متخصص در درمان جوش صورت

مهمترین قدم برای درمان جوش صورت بعد از مراقبت‌های خانگی، مشاوره گرفتن از یک پزشک متخصص و با تجربه است. پزشک شما می‌تواند داروهایی را تجویز کند که به کاهش علائم شما و جلوگیری اسکار و جای جوش صورت کمک کند.

پزشکان معمولا برای درمان جوش صورت آنتی بیوتیک‌ تجویز می‌کنند. آنتی بیوتیک‌های خوراکی یا موضعی، التهاب پوست را کاهش می‌دهند و برای از بین بردن قرمزی جوش صورت بسیار موثرند. باکتری‌های ایجاد کننده جوش را از بین می‌برد. به طور معمول، آنتی بیوتیک‌ها فقط برای مدت کوتاهی مورد استفاده قرار می‌گیرند تا مقاومت بدنتان را در معرض عفونت بالاببرند.

ممکن است به این مقاله علاقه داشته باشید: جای جوش و اسکار، از علت تا درمان

جوش صورت

تاثیرعوامل هورمونی در درمان جوش صورت

طیف وسیعی از عوامل باعث ایجاد آکنه می‌شوند، اما شایع‌ترین علت جوش صورت افزایش سطح آندروژن می‌باشد. آندروژن نوعی هورمون است که در بزرگسالی میزان آن بالا می‌رود. در زنان، این ماده به استروژن تبدیل می‌شود. افزایش سطح آندروژن باعث رشد غدد چربی در زیر پوست می‌شود. غده بزرگ شده سبوم بیشتری تولید می‌کند و در نتیجه سبوم بیش از حد می‌تواند موجب بسته شدن منافذ و افزایش رشد باکتری‌ها شود.

تغییرات هورمونی در سن بلوغ، بارداری و در زمان مصرف برخی از داروها، از مهمترین دلایل ایجاد جوش در زنان است. زنان مبتلا به جوش‌های هورمونی ممکن است با قرص‌های ضد بارداری یا اسپیرونولاکتون درمان شوند. این داروها هورمون‌ها را تنظیم می‌کنند و با کنترل چربی سطح پوست از ایجاد جوش صورت جلوگیری می‌کند.

این مقاله برای شما مفید است: تاثیر هورمون بر زیبایی پوست و موی شما

یک اشتباه رایج در درمان جوش صورت

برخی از افراد تصور می‌کنند با خمیر دندان می‌توانند جوش‌ها را از بین ببرند. گرچه برخی از ترکیبات موجود در خمیر دندان ممکن است به خشک شدن جوش‌ها کمک کند، اما خمیردندان به‌دلیل فلوراید و مواد سفید کننده موجود در آن می‌تواند باعث آکنه و سوختگی پوستتان شود. پس بهتر است خمیر دندان را برای دندان‌هایتان نگهدارید.

جوش غیر التهابی

یک لایه بردار مناسب انتخاب کنید

یک روش بسیار کاربردی برای درمان جوش‌های غیر التهابی مانند جوش‌های زیر پوستی و جوش‌های سرسیاه، لایه‌برداری پوست است. البته انتخاب یک لایه‌بردار صحیح متناسب با پوست، مدت زمان استفاده و میزان آن بسیار اهمیت دارد و می‌توانید از یک پزشک متخصص مشاوره بگیرید. اگرچه لایه بردارهای شیمیایی و سبک در درمان جوش صورت بسیار موثر است اما نتایج آن فوری نیست و باید حتما صبور باشید.

چگونه می‌توان از جوش صورت جلوگیری کرد؟

  • استرستان را کاهش دهید.
  • صورت خود را دو بار در روز با یک پاک کننده بدون روغن بشویید.
  • استفاده از یک کرم یا لوسیون ضد جوش برای از بین بردن چربی اضافی پوست
  • برای کنترل چربی سطح پوست از مواد آرایشی oil-free استفاده کنید.
  • حتما قبل از خواب آرایشتان را پاک کرده و پوست خود را کاملاً تمیز کنید.
  • بعد از ورزش کردن حتما دوش بگیرید.
  • در نهایت یک رژیم غذایی صحیح و سالم را نیز فراموش نکنید.

سایر مطالب مرتبط با جوش صورت:

جوش زیر پوستی چانه: از علت تا درمان طبیعی و پزشکی

۰ ۰ رای ها
Article Rating
برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.
اشتراک در
اطلاع از
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x