۰

تاثیرات هورمون بر زیبایی پوست و مو

تاثیر قاعدگی بر روی پوست و مو
بازدید 1875

تاثیرات هورمون‌ بر زیبایی پوست و مو به حدی است که کاهش و یا افزایش هر کدام از هورمون‌ها مشکلات زیادی را برایتان بوجود خواهد آورد. بطور مثال هورمون استروژن که به آن هورمون زیبایی نیز می‌گویند، تاثیر به سزایی در زیبایی پوست و موهایتان دارد. اثر استروژن بر پوست به‌حدی است که کمبود آن موجب مشکلاتی نظیر افزایش وزن، کاهش میل جنسی، ریزش مو و… خواهد شد که در ادامه بطور کامل اثر استروژن بر پوست و دیگر هورمون‌ها را برایتان توضیح خواهیم داد.

 

تاثیرات هورمون‌ بر زیبایی پوست و مو

امروزه کمتر کسی است که با مشکلات پوست و مو نظیر جوش صورت، ریزش مو، لک صورت، کک و مک و… درگیر نباشد. اگر شما هم از این مشکلات رنج می‌برید در قدم اول برای درمان مشکلات پوست و مویتان باید حتما ابتدا اختلالات هورمونی را بررسی کنید زیرا تمامی مشکلاتی پوست و مو ممکن است ریشه در اختلالات هورمونی‌تان داشته باشد.

 

اثر استروژن بر پوست

 

اثر هورمون استروژن بر پوست و مو

بطور کلی وظیفه تنظیم سیستم تناسلی بانوان به عهده‌ی هورمونی است به اسم استروژن که به آن هورمون جنسی نیز گفته می‌شود. حساسیت سینه، کاهش میل جنسی، افزایش وزن، ریزش مو و آکنه همه این‎ها از عوارض افزایش بیش از حد استروژن است. همچنین علائمی نظیر یائسگی زودرس، پیری زودرس، گر گرفتگی و… همگی از علل کاهش استروژن در بانوان است. زیرا با کاهش استروژن در بدن، میزان تولید کلاژن و هیالورونیک اسید در پوست نیز کاهش میابد و موجب مشکلات پوستی، چین و چروک و لک صورت می‌شود. بطور کلی تعادل هورمون استروژن موجب جوانی و زیبایی پوست و مو می‌شود.

 

اثر هورمون پروژسترون بر پوست و مو

اصلی‌ترین وظیفه هورمون پروژستون در بدن خانم‌ها، تنظیم سیکل قاعدگی و آماده سازی رحم برای بارداری است. پروژسترون برای داشتن یک بارداری سالم در سه ماه اول بارداری بسیار الزامی است زیرا کمبود آن ممکن است موجب سقط جنین شود. همچنین پروژسترون به عنوان هورمون خوشحال نیز شناخته می‌شود زیرا همانند یک داروی ضد افسردگی عمل می‌کند.

هورمون پروژسترون با استروژن به شدت با یکدیگر مرتبط هستند، به شکلی که کاهش پروژسترون و افزایش استروژن می‌تواند موجب بروز آکنه بر روی پوست شود.

 

اثر تستوسترون بر پوست

 

اثر هورمون تستوسترون بر پوست و مو

هورمون تستوسترون یک هورمون مردانه است که به میزان کمی در تخمدان و غده‌های آدرنال تولید می‌شود. ممکن است برایتان سوال پیش آمده باشد که کدام هورمونی باعث چرب شدن پوست میشود؟ جالب است بدانید که افزایش تستوسترون موجب تولید بیش از حد چربی در بدن می‌شود که افزایش چربی پوست منجر به ایجاد جوش در نواحی صورت، کمر، شانه و سینه می‌شود. همچنین هیرسوتیسم نیز یکی دیگر از عوارض افزایش تستوسترون است که موجب رشد موهای زائد در بخش‌های مختلف بدن خانم‌ها به ویژه پشت لب، کناره صورت، کشاله ران و چانه می‌شود. ممکن است تصور کنید که پر مویی فقط از عوارض افزایش هورمون تستوسترون است؛ اما ریزش موی مردانه در زنان نیز می‌تواند از علائم افزایش این هورمون در بدن خانم‌ها باشد.

 

اثر هورمون کورتیزول بر پوست و مو

هورمون بعدی که کاهش و یا افزایش آن موجب مشکلات زیادی را ممکن است برایتان بوجود آورد، کورتیزول است. خشکی پوست و یا تولید بیش از حد چربی و قرمزی پوست از علائم افزایش این هورمون است. کورتیزول به این دلیل که موجب شکسته شدن کلاژن و الاستین می‌شود، پیری زودرس پوست را به همراه خواهد داشت. بطور کلی هورمون کورتیزول یک هورمون استرس است و در مواقعی که با استرس رو به رو می‌شویم، ورزش می‌کنیم از غدد آدرنال ترشح می‌شود.

 

اثر هورمون انسولین بر پوست و مو

ههه ما می‌دانیم که اختلال در ترشح هورمون انسولین موجب دیابت می‌شود. اما ممکن است تاثیراتی را که بر روی پوست می‌گذارد را ندانیم. هورمون انسولین رابطه مستقیمی با تغییرات پوست و مو دارد. در این بیماری پوست بدن ممکن است به رنگ نارنجی درآید و در برخی افراد نیز موجب تاول‌های ریز در ناحیه پا شود. برونزه شدن رنگ پوست، قرمزی و افزایش رنگدانه‌های پوست همگی از اثرات این هورمون بر روی پوست و مو است.

 

قاعدگی و زیبایی پوست و مو

 

تاثیرات قاعدگی بر روی زیبایی پوست و مو

در روز‌های ابتدایی قاعدگی، میزان هورمون‌های استروژن و پروژسترون به شدت پایین است. همین موضوع موجب جوش زدن، خشکی پوست و.. خواهد شد. بعد از چندین روز سطح هومون استروژن به آرامی افزایش می‌یابد و پوست سرشار از رطوبت و کلاژن خواهد شد. به همین دلیل توصیه می‌شود در روزهای اول قاعدگی از آبرسان‌ها و مرطوب کننده‌های پوست استفاده کنید.

 

همچنین در دوران قاعدگی ممکن است با علائمی مانند افزایش شدت ریزش مو و نازک شدن تارهای مو مواجه شوید که کاملا موقتی است و با متعادل شدن مجدد هورمون‌ها دوباره همه چیز به روال عادی بازخواهد گشت.

 

اختلالات هومونی و ریزش مو

 

تاثیر قرص ld بر رشد مو

برخی تصور می‌کنند بعد از مدتی خوردن قرص‌ها ضدبارداری مانندld و… بعد از قطع مصرف قرص دیگر باردار نمی‌شوند در صورتی که تصوری کاملا اشتباه است. قرص‌های ضد بارداری به هیچ عنوان بعد از قطع مصرف، از باروری جلوگیری نمی‌کنند. گاها حتی با یک روز نخوردن قرص فرد ممکن است باردار شود. البته مصرف قرص‌های ضد بارداری عوارض جبران ناپذیری برای پوست دارند مانند نازک شدن موها و ریزش مو. متاسفانه ریزش مو شدید به راحتی به حالت قبل بازنمی‌گردد.

 

اثر هورمون تیروئید بر روی زیبایی پوست و مو

کم کاری و پرکاری تیروئید می‌تواند عوارض جدی برای بدن داشته باشند. اغلب دیده می‌شود در افرادی که دچار پرکاری تیروئید هستند، پوستشان نازک و مخملی می‌شود و رنگدانه‌های پوست نیز افزایش می‌یابد. خارش پوست، تورم ساق پا و کهیر همه از علائم پرکاری تیروئید هستند. همچنین این بیماری می‌تواند موجب لکه‌های برص برروی پوست شود. نازکی مو، ریزش مو، شکنندگی ناخن‌ها و چکشی شدن آنها نیز همگی از علائم این بیماری هستند.

از طرفی کاهش هورمون تیروئید نیز مشکلاتی را برای پوست بوجود خواهد آورد که از عوارض آن می‌توان به خشکی پوست، پوست خشن و سرد، زرد شدن رنگ پوست، پوسته پوسته شدن پوست، افزایش ضخامت پوست، کم مویی، کاهش رشد مو ها و شکنندگی ناخن‌ ها اشاره کرد.

 

اختلالات تیروئید و زیبایی پوست

 

چطور بفهمیم که مشکلات هورمونی داریم؟

در قدم اول با تشخیص علائم تان تا حدودی می‎توانید مشکل تان را تشخیص دهید. اما بهترین راه حل این است که به یک پزشک متخصص مراجعه کنید بعنوان مثال زمانی که برای پرمویی به پزشک مراجعه می‌کنید، با یک آزمایش ساده، پزشک می‌تواند مشکل تیروئید و یا تخمدان را شناسایی کند و یا حتی وجود کیست وخیم تخمدان نیز می‌تواند از دلایل جوش صورت باشد که پزشک می‌تواند به آسانی آن را تشخیص دهد.

 

سایر مقالات مرتبط: جوش زیر پوستی چانه: از علت تا درمان طبیعی و پزشکی

۴ ۱ رای
Article Rating

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.
اشتراک در
اطلاع از
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x