تمامی مشکلات پوستی روشهای درمان مخصوص به خود را دارند، اما به جرات میتوان گفت که میکرونیدلینگ راه حلی برای اکثر مشکلات پوستی است. چین و چروک، لک صورت، جای جوش، اسکار، رفع تیرگی پوست و… همه را میتوان با چندین جلسه میکرونیدلینگ درمان کرد. اگر در ذهنتان سوالاتی دارید مثل اینکه هزینه میکرونیدلینگ چقدر است؟ آیا میکرونیدلینگ برای جای جوش موثر است یا خیر؟ و سوالاتی از این قبیل این نوشته را تا آخر بخوانید.

میکرونیدلینگ چیست؟
میکرونیدلینگ، یک روش غیرتهاجمی است که در آن به وسیله سوزنهای بسیار ریز یک لایه سطحی از پوست برداشته و پوست لایه برداری میشود. در اثر تماس این سوزنها با پوست، سوراخهایی روی پوست ایجاد میشود در این هنگام سرم و کوکتلهای مخصوص به راحتی میتوانند اثر گذاری خود را چندین برابر کنند. به زبان خیلی ساده میتوان گفت که در این روش پوست به کلاژن سازی تحریک میشود و خودِ پوست خود را ترمیم میکند. اغلب میکرونیدلینگ را به دو روش انجام میدهند که در ادامه توضیح خواهیم داد.
میکرونیدلینگ با دستگاه درمارولر
در این روش میکرونیدلینگ بصورت دستی انجام میشود و از دستگاهی به درمارولر برای تحریک پوست استفاده میشود. درمارولر یک سری شبیه به غلتک دارد که روی آن تعداد زیادی سوزنهای (نیدل) کوچک تعبیه شده است که از این طریق منافذ بسیار ریزی بر روی پوست ایجاد میشود. معمولا این سوزنها از جنس تیتانیوم یا استیل هستند. عمق این منافذ ایجاد شده بسیار مهم است و بسته به درمارولری دارد که درمانگر استفاده میکند. معمولا طول این نیدلها بین ۵. تا ۲ میلیمتر متغییر است. البته امروزه دیگر میکرونیدلینگ را با درمارولر انجام نمیدهند و از دستگاه درماپن استفاده میشود که در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد.

میکرونیدلینگ با دستگاه درماپن
درماپن نام ابزاری است که امروزه برای انجام میکرونیدلینگ از آن استفاده میشود. درماپن دستگاهی است که تعدادی زیادی سوزن بر روی سر آن تعبیه شده است. این سوزنها با حرکت رفت و برگشتی و جابه جایی، روی سطح پوست منافذ ریزی را ایجاد میکنند. در این دستگاه نیز عمق سوزنها از ۲۵. تا ۲.۵ میلیمتر متغییر است. همچنین نکته قابل توجه در این دستگاه این است که میتوان سرعت ضربه زدن را هم به دقت تنظیم کرد. سرعت این ضربهها میتواند از ۲۵ تا ۹۰ ضربه در ثانیه متغییر باشد که همه اینها به تشخیص درمانگر بستگی دارد. نکته بسیار مثبت در مورد دستگاه درماپن این است که سوزنهای درماپن یک بار مصرف هستند که بهراحتی میتوان برای افراد مختلف آنها را تعویض کرد. همچنین مزیت دیگری که نسبت به درمارولر دارد این است که برای نواحی که عرض کمی دارند مانند اطراف بینی، پشت لب و… نیز قابل استفاده است.
میکرونیدلینگ چگونه انجام میشود؟
تا به اینجا تا حدودی با میکرونیدلینگ آشنا شدهاید. در این جا بهطور کامل روش انجام میکرونیدلینگ را توضیح خواهیم داد. همان طور که توضیح دادیم برای شروع ابتدا به وسیله دستگاه درماپن بر روی سطح پوست سوراخهای بسیار ریزی ایجاد میشود. منافذ ایجاد شده بر روی پوست بهحدی ریز هستند که با چشم غیر مسلح دیده نمیشوند و بعد از چندین ساعت بسته میشوند و هیچ اثری از خود بر روی سطح پوست برجای نمیگذارند، پس به هیچ عنوان نگران جای زخمهای ایجاد شده نباشید. درمانگر حین ایجاد منافذ روی پوست شروع به تزریق مواد و سرمهای نظیر هیالورونیک اسید، ویتامین C، کوکتلهای مزوتراپی و… میکند که در این صورت روند درمان و تولید کلاژن و الاستین پوست به شدت سرعت میبیابد. مزیتی که این روش دارد این است که در روشهای سنتی کرمها و سرمهای که بر روی پوست استفاده میشد فقط به لایه سطحی پوست یعنی اپیدرم نفوذ میکرد و به لایههای زیرین نمیرسید. اما در این روش تمامی این مواد به عمق پوست نفوذ میکنند که در نهایت تاثیر درمان را دو چندان خواهد کرد.

آیا آثار میکرونیدلینگ بر روی پوست برجای میماند؟
احتمالا به این فکر میکنید که آیا ممکن است آثار سوراخ و منافذ ایجاد شده، بر روی پوست باقی بمانند؟ اول اینکه جواب این سوال قطعا خیر است اما اگر خیلی دقیق بخواهیم توضیح دهیم باید بگوییم که عمق این سوزنها بر اساس مناطق مختلف پوست تعیین میشود برای مثال برای پیشانی عمق سوزن باید بین ۰.۲۵ تا ۰.۵ میلیمتر باشد. همچنین برای نواحی دیگر مانند اطراف چشم و بینی به دلیل حساس بودن ۰.۲۵ میلی متر، یا مثلا چانه ۰.۵ تا ۱ میلی متر. از طرفی سرعت این ضربهها نیز دقیقا برای نواحی مختلف متفاوت است. مثلا برای پوست حساس ۱ تا ۳ پوست ضخیم ۴ تا ۵ و… قابل تنظیم خواهد بود. همانطور که توضیح دادیم منافذ ایجاد شده به حدی دقیق و با دقت روی سطح پوست ایجاد میشوند که هیچ گونه عوارضی برای پوست ندارند بعد از چند ساعت بطور کامل محو میشوند و صرفا پوست را برای کلاژن سازی تحریک میکنند. البته تا چندین ساعت اول ممکن است پوست به شدت ملتب و قرمز شود اما نهایتا تا ۴۸ ساعت طول خواهد کشید، هر چند در اکثر موارد بعد از ۳ الی ۴ ساعت اول قرمزی و التهاب به کلی برطرف خواهد شد و جای هیچ نگرانی برایتان نخواهد بود.
تعداد جلسات و فاصله بین جلسات میکرونیدلینگ چقدر باید باشد؟
قبل از هر چیز درمانگر بسته به نوع آسیب دیدگی پوستتان تعداد جلسات را تعیین میکند. معمولا بین ۴ تا ۶ جلسه برای درمان کافی میباشد که البته به نظر پزشک درمانگر بستگی دارد. فاصله بین جلسات میکرونیدلینگ بهتر است بین ۴ تا ۶ هفته باشد تا پوست فرصت کافی برای ترمیم و کلاژن سازی داشته باشد. معمولا بعد از ۱۰ روز تغییرات را بطور کاملا بر روی پوستتان احساس خواهید کرد.

مراقبتهای قبل از میکرونیدلینگ
توصیه میکنیم برای اینکه سرمها و ویتامینهای مورد استفاده بر روی پوست تاثیر بیشتری داشته باشند و بهخوبی جذب پوستتان شوند، حتما از قبل پوستتان را پاکسازی کنید. نیازی به پاکسازی تخصصی پوست نیست کافی است با شوینده مناسب، پوستتان را بهخوبی بشویید. همچنین بهتر است ۲ الی ۳ هفته قبل میکرونیدلینگ، از هیچ گونه لایه برداری استفاده نکنید تا پوست استحکام خود را از دست ندهد. از نوشیدنی های الکلی و یا غذاهای تند استفاده نکنید و تا ۲۴ ساعت حمام نروید. در صورتی که قبلا دچار ضایعه پوستی شدهاید حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
مراقبتهای بعد از میکرونیدلینگ
ممکن است با دیدن خونها و التهاب شدید پوستتان کمی دچار ترس و وحشت شوید که بهتر است خونسردی تان را حفظ کنید زیرا التهاب و کبودی اولین آثار میکرونیدلینگ هستند و جای هیچ نگرانی وجود ندارد به شرطی که مواردی را که در ادامه توضیح میدهیم را رعایت کنید. به هیچ عنوان پوستتان را در روزهای اول دستکاری نکنید. محصولاتی را که خاصیت اسیدی دارند را به پوستتان نزنید. سعی کنید برای طولانی مدت در معرض آفتاب قرار نگیرید و حتما از ضد آفتاب حاوی زینک استفاده کنید، این توصیه را به هیچ عنوان سرسری نگیرید زیرا ممکن است عوارض جبران ناپذیری برایتان داشته باشد. همچنین داروهای ضد التهاب مانند فروبن و… را مصرف نکنید. ناحیه مورد نظر رابه هیچ عنوان نخرانید و در آخر فعالیتهای ورزشی و بطور کلی فعالیتهایی که موجب تعریق پوستتان میشود را برای مدتی کنار بگذارید.

میکرونیدلینگ چه کاربردهای دارد؟
- درمان اسکارهای ناشی از جای جوش، آبله مرغان، سالک
- درمان ترکهای پوستی و استرچ مارک (ترکهای حاملگی و چاقی)
- کاهش قابل توجه چین و چروکهای پوست
- درمان لکههای پوستی مقاوم و آفتاب سوختگی
- لیفتینگ پوست و کاهش افتادگی و شلی پوست
- درمان جای بخیه و عملهای جراحی
- جوانسازی پوست
- درمان ریزش مو
- رفع خط خنده
- افزایش قوام و استحکام پوست

عوارض میکرونیدلینگ
اگر به شما گفته شده که میکرونیدلینگ هیچگونه عوارضی ندارد در اشتباه هستید. تمامی روشهای درمانی نظیر میکرونیدلینگ، مزوتراپی، پی آر پی و… همه و همه عوارض دارند، در صورتی که توسط فرد متخصص و پزشک انجام نشوند. استفاده از مواد و سرمهای بی کیفیت نیز میتواند عوارض جبران ناپذیری برایتان داشته باشد. برخی افراد هستند که با گذراندن یک دوره کوتاه پوست تصور میکنند که متخصص شدهاند و اقدام به انجام کارهای زیبایی در سالنها و آرایشگاههای غیر معتبر میکنند که توصیه میکنیم به هیچ عنوان برای انجام میکرونیدلینگ به افراد غیر معتبر مراجعه نکنید و در عوض زیر نظر یک متخصص پوست تمامی عوارضی که ممکن است برایتان پیش بیاید را به حداقل ممکن برسانید. تمامی عوارضی که در ادامه میگوییم همه تنها به دلیل نداشتن تخصص و تجربه ممکن است اتفاق بیافتند.
- التهاب و قرمزی پوست تحت درمان
- تیرگی پوست در صورت عدم استفاده از نیدل مناسب
- تورم خفیف و التهاب پوست
- ایجاد حساسیتهای پوستی در صورت استفاده از مواد نامرغوب

آیا میکرونیدلینگ درد دارد؟
احتمالا با دیدن دستگاه درماپن و درمارولر احساس میکنید که فرو روفتن این سوزنها دورن پوست بسیار دردناک خواهد بود. اما باید بگوییم درد آن کاملا قابل تحمل است و تنها پوستتان احساس سوزن سوزن شدن میکند و درد آن اصلا در حدی نیست که بخواهد شما را از انجام آن منصرف کند. البته برخی افراد بسیار درد سست هستند و بسیار حساسند که میتوانند از درمانگر درخواست کنند که قبل از شروع برایشان بی حسی و کرمهای بی حس کننده استفاده کند تا میزان درد را به حداقل ممکن برساند.
چه کسانی نباید میکرونیدلینگ کنند؟
- افرادی که سابقه بروزکلوئید دارند و زخمهایشان دیر التیام پیدا میکند.
- افرادی که از آسپرین و داروهای ضد انعقاد خون استفاده میکنند و همچنین بیماران هموفیلی.
- مبتلایان به عفونتهای پوستی، تب خال و بیماریهای پوستی نظیر هرپس سیمپلکس.
- خانمهای باردار به ویژه افرادی که در دوران شیردهی هستند.
- افرادی که طی یک سال گذشته پرتودرمانی و اشعه درمانی انجام داده باشند.
- افرادی که روی پوستشان زخم، بریدگی یا خراشیدگی باز دارند.
- افراد تحت درمان با داروی اکوتان (ایزوترتینوین)

مدت زمان هر جلسه میکرونیدلینگ چقدر است؟
بطور معمول هر جلسه میکرونیدلینگ یک ساعت زمان میبرد که ۱۵ دقیقه آن برای درمان با درماپن است.
آیا میکرونیدلینگ خانگی عوارض دارد؟
همانطور که کاملا برایتان توضیح دادیم میکرونیدلینگ را با دستگاه درماپن انجام میدهند و برای میکرونیدلینگ خانگی از دستگاه درمارولر استفاده میشود. درماورلر هیچ آسیبی به پوست وارد نمیکند. اما سوزنهای درمارولر امکان عفونی شدن دارند و ممکن است روی سطح پوستتان شکاف یا زخم ایجاد کنند. پس توصیه میکنیم اگر پوستتان برایتان اهمیت دارد از روشهای خانگی و میکرونیدلینگ خانگی پرهیز کنید.
چه اقداماتی باعث تسریع روند بهبودی میشوند؟
- از کمپرس سرد و گرم استفاده کنید.
- پوستههایی را که در حین درمان روی پوستتان ایجاد شدهاند را زودتر از موعد نکنید.
- زیر نظر پزشک درمانگرتان از کرم ترمیم کننده استفاده کنید.
آیا میکرونیدلینگ نیاز به استراحت و دوره نقاهت دارد؟
با توجه به اینکه بعد از میکرونیدلینگ، پوست کمی دچار التهاب و قرمزی میشود و ممکن است بین ۴ تا ۱۲ ساعت روی پوست این عوارض باقی بماند. بهتر است توصیههای گفته شده بعد از میکرونیدلینگ را فراموش نکنید ترجیحا در معرض مستقیم نور خورشید نباشید و از ضد آفتاب حاوی زینک استفاده کنید و به هیچ عنوان از لوازم آرایشی استفاده نکنید.

میکرونیدلینگ ابرو چیست؟
میکرونیدلینگ ابرو برای افرادیست که ابروهای کم پشت دارند و یا دچار ریزش مو هستند. البته این روش به دلیل نزدیکی ناحیه به چشم بسیار حساس است به همین دلیل استفاده از دستگاه استاندارد و سوزنهای استاندارد بسیار اهمیت دارد. نکته قابل توجه اینکه این روش هیچ عارضهای بر روی پوست ابرو ایجاد نمیکند در صورتی که به درستی انجام شود.
میکرونیدلینگ مو چیست؟
امروزه میکرونیدلینگ فقط برای جوانسازی پوست کاربرد ندارد و از این روش برای موارد مختلفی استفاده میشود. یکی از این موارد درمان ریزش مو، افزایش رشد مو، تقویت ریشه مو، جلوگیری از ریزش موی ارثی است که بسیار روش کارآمدی است. در این روش خون رسانی به کف سر افزایش مییابد و با رسیدن مواد مغذی به عمق پوست سر موجب بهبود ریشه مو میشود. همچنین یکی از بهترین روشها برای درمان آلوپسیا یا ریزش موی ارثی، میکرونیدلینگ مو است.

هزینه میکرونیدلینگ چقدر است؟
قبل از هر چیز هزینه میکرونیدلینگ به تعداد جلساتی که پزشک درمانگر برایتان تشخیص داده دارد. البته میکرونیدلینگ نیز در برخی سالنهای زیبایی نیز انجام میشود که مسلما هزینه آن از مراجعه به پزشک متخصص بسیار کمتر است. البته با توجه به اینکه این روش بسیار حساس است و به دقت و تجربه بسیار زیادی نیاز دارد و همچنین اگر پوستتان برایتان مهم است توصیه میکنیم با کمی هزینه بیشتر سراغ این افراد نروید تا خدای نکرده دچار عوارض جبران ناپذیری نشوید که دیگر راه حلی برای جبران نداشته باشید.
نظرات کاربران