۰

جوش زیر پوستی چانه: از علت تا درمان طبیعی و پزشکی

جوش زیر پوستی چانه
بازدید 14046

اگر وقتی دستتان روی چانه خود می‌کشید، دانه‌های زبری زیر پوستتان احساس می‌کنید؛ شما هم گرفتار جوش زیر پوست چانه هستید. هرچند که این نوع جوش از دور مشخص نیست، اما باز هم وجودش آزار دهنده است. جوش‌های زیر پوستی از تجمع چربی، باکتری و آلودگی تشکیل شده‌اند که زیر پوست‌های مرده شما گرفتار شدند. اما نگران نباشید ما در این مقاله علت این نوع آکنه، روش پیشگیری و درمان خانگی و درمان پزشکی را برای شما آماده کردیم.

[box type=”shadow” align=”aligncenter” class=”” width=””]مقاله منافذ باز صورت؛ علت و بستن روزنه باز صورتمنافذ باز صورت؛ علت و بستن روزنه باز صورت را حتما بخوانید [/box]

جوش زیرپوست چانه چیست؟

همانطور که قبلا گفتیم، جوش‌های زیرپوستی از ترکیب سبوم (چربی) و آلودگی که وارد منافذ باز پوست شده، تشکیل می‌شود و از دور قابل دیدن نیست. تحقیقات نشان می‌دهد که آکنه‌های روی چانه و فک شما، غالباً به هورمون‌ها، به‌ویژه هورمون زنانه مرتبط است. هورمون هایی به نام آندروژن ها تولید سبوم را تحریک می کنند ، که این روغن مسئول انسداد منافذ است. آکنه در بین نوجوانان بسیار متداول است زیرا تولید هورمون در این مدت افزایش می‌یابد. اما سطح هورمون در بزرگسالی در نوسان است.

دلیل جوش زیرپوستی چانه چیست؟

آکنه‌های چانه یا فک ممکن است با دوره ماهانه شما نوسان داشته باشد. برخی از زنان نسبت به سایرین آندروژن بیشتری تولید می‌کنند. افزایش تولید آندروژن می‌تواند نتیجه بیماری مانند سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) باشد.

وقتی جوش چانه آکنه نیست

بعضی اوقات آنچه به نظر می‌رسد جوش است اما در واقع چیز دیگری است. اگر جوش‌های کوچک روی چانه و صورت خود دارید ، ممکن است، روزاسه باشد. روزاسه شایع است و باعث قرمزی و رگ‌های خونی قابل می‌شود.

یکی دیگر از دلایل ایجاد جوش‌های چانه ، موهای زائد است. این مورد بین مردانی که ریش خود را می‌تراشند، شایع‌تر است، اما موهای زائد بین خانوم‌هایی که از اختلالات هورمونی رنج می‌برند نیز شایع است. این موها باعث تحریک سبوم زیر پوست و درنتیجه جوش زیر پوستی می‌شود.

دلایل جوش‌های زیر پوستی چانه

۱. تجمع سلول‌های مرده پوست

پوست، لایه‌ای از سلول‌های مرده دارد. برخی از سلول‌های مرده به سبوم می‌چسبند که باعث بسته شدن منافذ پوست می‌شود. این منافذ بسته به جوش تبدیل می‌شوند.

۲. وراثت

اگر مشکل ژنتیک دارید، جوش‌های صورت در طول زندگی شما باز هم برمی‌گردند. دلیل ژنتیکی این مسئله این است که غده‌های سباسه بیش فعال، سبوم زیادی تولید می‌کنند که باعث ایجاد جوش می‌شود. در این مورد، باید با متخصص پوست مشورت کنید چرا که درمان‌های خانگی، راه حلی دائمی را به شما نمی‌دهند. برای آکنه یا جوش‌های جدی، داروهای خوراکی لازمند. روش‌هایی مانند قرص‌های شیمیایی و لایه‌برداری میکرودرم می‌توانند موثر باشند زیرا بروز آکنه را به حداقل رسانده و آکنه و جوش را کاهش می‌دهند.

۳. جوش نوجوانی

جوش‌ها معمولا در دوران بلوغ به وجود می‌آیند و هم دختران و هم پسران با آن‌ها مواجه می‌شوند. زمانی که بدن تغییرات جسمی دارد و آماده باروری می‌شود، غده‌های سباسه بیش فعال می‌شوند. سبوم تولید شده، منافذ را می‌بندد و باعث بروز جوش می‌شود.

۴: جوش / آکنه هورمونی

اگر فکر می‌کنید چون دیگر نوجوان نیستید پس نباید نگران جوش باشید، کاملا در اشتباهید. جوش یا آکنه بزرگسالی به دلیل عدم تعادل هورمونی در بدن به وجود می‌آید. جوش یکی از علائم شایع سندرم پیش از قاعدگی (PMS) است و در دوران قاعدگی به وجود می‌آید.

۵. رشد باکتری علت جوش های زیر پوستی

سبوم در منافذ بسته جمع می‌شود. این سبوم تجمع یافته حاوی باکتری است. نوعی باکتری که رشد کندی دارد – پروپیونی باکتریوم آکنه – به طور طبیعی در پوست وجود دارد. زمانی که شرایط مساعد باشد، این باکتریوم، منتشر شده و باعث ایجاد جوش‌های دردناک می‌شود. این باکتریوم از سبوم تغذیه کرده و ماده‌ای تولید می‌کند که باعث واکنش ایمنی و همچنین التهاب پوستی می‌شود.

 ۶: حساسیت به تستسترون

افرادی که پوست‌شان مستعد آکنه است معمولا به تستسترون، یک هورمون طبیعی که در مردان و زنان وجود دارد، حساس هستند. در این افراد، تستوسترون باعث ترشح بیش از اندازه سبوم و در نتیجه بسته شدن منافذ می‌شود. گاهی وقت‌ها سلول‌های مرده پوست به سبوم چسبیده و وضعیت را بدتر می‌کنند.

۷. محصولات لبنی و خوراکی‌های با شاخص گلیسمی بالا

گزارش ارائه شده توسط دانشگاه نیویورک که در مجله آکادمی تغذیه و دیابت به چاپ رسید نشان می‌دهد که خوردن خوراکی‌های با شاخص گلیسمی بالا مانند نان‌ها و نوشیدنی‌های شیرین که قند بالایی دارند، باعث بروز جوش می‌شوند. خوردن خیلی زیاد محصولات لبنی نیز برای پوست خوب نیست زیرا کلسیم بالایی دارند. این جوش‌ها را می‌توان با رژیم غذایی درست از بین برد.

 ۸: غذای چرب

امروزه، این مهم‌ترین دلیل ایجاد جوش است. خوردن زیاد غذاهای سرخ شده و فرآوری شده غده‌های چربی را تحریک کرده و سبوم تولید می‌کند که باعث ایجاد جوش، جوش‌های سرسیاه و بیرون‌زدگی‌ها می‌شود.

۹. داروهای عامل آکنه

برخی داروهای صرع و داروهای حاوی آندروژن باعث بروز جوش می‌شوند.

۱۰. محصولات مراقبت از پوست

زمانی که از محصولات مراقبت از پوست خود استفاده می‌کنید فراموش می‌کنید که این‌ها می‌توانند باعث ایجاد جوش و جوش‌های سرسیاه شوند. استفاده از محصولاتی که برای نوع پوست شما مناسب نیستند نیز توصیه نمی‌شود. همچنین، تغییر دادن مداوم محصولات پوستی آسیب زیادی به پوست می‌زند. مواد جدید موجود در این محصولات می‌تواند باعث تحریک پوست و بروز جوش و بیرون‌زدگی شود.

 ۱۱: پاک نکردن آرایش

آرایش چرب  باعث جوش می‌شود. از آرایش غلیظ اجتناب کرده و از محصولات آرایشی بر پایه آب استفاده کنید. همیشه از محصولات طبیعی استفاده کنید زیرا محصولات شیمیایی می‌توانند باعث ایجاد آکنه شوند.

۱۲. سفر

زمانی که سفر می‌کنید، تغییر محیط مانند آب و هوا، دما، رطوبت، آب و غیره باعث ایجاد جوش می‌شود.

۱۳: استرس

یک دلیل اصلی دیگر برای جوش، استرس است. بدن شما در زمان استرس، نگران می‌شود و این مسئله به ایجاد جوش می‌انجامد. استرس به تنهایی نمی‌تواند باعث جوش شود اما با آزاد کردن مواد شیمیایی التهابی به نام نوروپپتیدها، مشکل را تشدید می‌کند.

۱۴. اصطکاک یا ساییدن پوست

زمانی که پوست خود را دائما می‌سایید یا جوش‌ها را برمی‌دارید، آن‌ها بدتر می‌شوند. حتی فشار ناشی از کیف‌ها، کلاه‌ها، یقه‌های تنگ و شال‌ها نیز می‌تواند آکنه را بدتر کند

درمان‌های خانگی و طبیعی جوش زیرپوستی چانه

توصیه‌ی اکید تیم سلامت و زیبایی رزبان این است که قبل از استفاده از هر درمانی چه طبیعی و چه شیمیایی با پزشک مشورت کنید و قبل از استفاده روی بازوی خود تست کنید. بهنر است ئرمان‌های گیاهی را جایگزین درمان‌های پزشکی نکنید.

۱٫سرکه سیب:

پس از تمیز کردن صورت خود، از یک حوله برای خشک کردن آن استفاده کنید، سپس سرکه سیب را با مقدار یک به سه با آب ترکیب کنید و یک تکه پنبه را درون مخلوط بخیسانید و سپس روی قسمت‌های آسیب دیده پوست خودب زنید و بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه شستشو دهید و بعد از تونر مناسب پوست خود استفاده کنید. البته اگر پوست شما خشک است ممکن است باعث سوزش صورتتان شود. این درمان را ۲ تا ۳ بار در هفته تکرار کنید.

۲٫دارچین و عسل:

یک قاشق چای خوری پودر دارچین و ۲ قاشق غذاخوری عسل را با یکدیگر ترکیب کنید و به خوبی هم بزنید. سپس آن‌را روی صورت خود اعمال کنید و بعد از ۱۵ دقیقه با آب شستشو دهید. با یک حوله نرم روی پوست خود بکشید تا خشک شود، این درمان را به صورت روتین ۲ تا ۳ بار در هفته تکرار کنید. گاهی ممکن است به عسل حساسیت داشته باشید. قبل از استفاده حتما روی بازو تست کنید.

۳٫ تکه های یخ:

یک عدد یخ را درون حوله بپیچید و آن را روی قسمت های آسیب دیده پوست برای چند ثانیه نگهدارید. بعد از چند دقیقه آن را رها کنید. توجه کنید که یخ را مستقیما روی پوست نگذارید چون باعث سوزش پوست شما می‌شود.

۴٫ خمیر دندان:

با استفاده از یک تکه پنبه یک لایه خمیر دندان را روی قسمت های آسیب دیده پوستتان اعمال کنید و بعد از ۳۰ دقیقه با آب بشویید. این درمان را ۲تا ۳ بار در هفته تکرار کنید.

۵٫ فقط عسل:

از قدیم عسل به‌عنوان ضدعفونی‌کننده قوی شناخته می‌شود. عسل همچنین باعث سفیدی پوست می‌شود.

۶٫ روغن درخت چای:

شما می توانید روغن درخت چای را با روغن نارگیل به خوبی ترکیب کنید و آن را روی صورت، بینی و چانه خود اعمال کنید و بعد از ۲۰ تا ۳۰ دقیقه با آب شستشو دهید. به‌عنوان یک جایگزین همچنین می‌توانید، ژل آلوورا به جای روغن نارگیل استفاده کنید و یک ماسک  رفع جوش زیر پوستی تهیه کنید. یک قاشق غذاخوری ژل آلوورا را با چند قطره روغن درخت چای ترکیب کنید و سپس آن را روی جوش های خود بمالید و بعد از ۲۰ دقیقه با آب شستشو دهید.

هشدار: از اعمال روغن درخت چای روی پوست های حساس اجتناب کنید.

۷٫ آب لیمو:

روش اول: فقط آب لیمو:

پس از تمیز کردن پوست خود با آب و پاک کننده های ملایم، لیموی تازه را نصف کنید و آب آن را درون یک کاسه بریزید و با استفاده از یک تکه پنبه آغشته به آب لیمو روی پوست خود اعمال کنید و بعد از ۱۰ الی ۱۵ دقیقه با آب سرد شستشو دهید.

این کار را دو بار در هفته تکرار کنید.در ابتدا ممکن است کمی احساس سوزش و ناراحتی کنید، اما به زودی از بین خواهد رفت .

 روش دوم: آبلیمو و گلاب:

گلاب، دارای ویژگی های ضد باکتری است و به عنوان یک تونر پوستی عمل می کند، که می تواند خاصیت اسیدی آبلیمو را خنثی کند. پوست خود را با آب و پاک کننده ملایم تمیز کنید و با استفاده از یک حوله نرم خشک کنید.

آبلیمو و گلاب را به نسبت یک به یک مخلوط کنید و مخلوط را با استفاده از یک تکه پنبه روی ناحیه آسیب دیده پوست خود اعمال کنید و بعد از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه با آب سرد شستشو دهید، برای خشک کردن از حوله نرم استفاده کنید.

برای گرفتن بهترین نتایج این درمان را دو بار در هفته تکرار کنید .

 هشدار: از برخورد آبلیمو با چشم اجتناب کنید.

در هنگام استفاده از آبلیمو در مقابل آفتاب قرار نگیرید یا از کرم ضدآفتاب استفاده کنید.

برای جلوگیری از هرگونه واکنش، ابتدا آب لیمو را روی یک ناحیه از پوست خود چک کنید و بعد آن را به تمام پوست تان اعمال کنید.

فوری ترین درمان های طبیعی برای جوش صورت

۸٫ ماسک گوجه فرنگی:

یک عدد گوجه فرنگی را رنده کنید و آنرا روی پوستتان اعمال کنید و بعد از ۱۵ دقیقه با آب سرد شستشو دهید و بعد یک تمیز کننده ملایم و پد نرم را روی صورتتان بکشید تا تمیز و خشک شود.این درمان را هر روز تکرار کنید.

ماسک گوجه برای جوش زیر پوستی

ماسک گوجه برای پوست

شما همچنین می توانید یک عدد گوجه فرنگی متوسط را برش دهید و سپس تکه های برش را مستقیم روی پوست خود اعمال کنید و شستشو دهید.

چه کارهایی برای پیشگیری از جوش زیر پوستی باید انجام دهیم؟

گزینه‌های بسیاری برای درمان جوش زیر پوست چانه، وجود دارد. همه درمان‌ها برای همه کار نمی‌کنند؛ اما بیشتر جوش‌ها با کمی مراقبت از پوست از بین می‌روند. موارد خفیف جوش یا جوش‌های کوچک معمولاً با کرم‌های ضد آکنه که بدون نسخه می‌توانید از داروخانه‌ها دریافت کنید قابل درمان است.

محصولات حاوی بنزوئیل پراکسید یا اسید سالیسیلیک معمولاً به خشک شدن جوش‌ها در طی چند روز یا چند هفته کمک می‌کنند.

شستشوی صحیح و مرتب پوست صورت

با یک فوم یا ژل شستشوی صورت متناسب با نوع پوست خود و آب ولرم، صورت خود را حداقل یک‌بار در روز بشویید

کاهش التهاب جوش صورت با یخ

استفاده از یخ برای کاهش قرمزی و درد استفاده کنید. یخ را در یک پارچه تمیز بپیچید و در اطراف جاهایی که جوش زدید، ‌به‌مدت ۵ دقیقه بطور یکنواخت و با فشار بسیار کم بمالید.

پمادهای ضدآکنه

یک پماد ضدجوش بمالید. بسیاری از پمادهای ضدجوش که حاوی ۱۰ درصد بنزوئیل پراکسید هستند را می‌توانید بدون نسخه از داروخانه تهیه کنید و کارساز هستند.از دست زدن به صورت خودداری کنید. چون باعث انتقال باکتری به صورت و افزایش چربی پوست و در نتیجه جوش بیشتر می‌شود.

هشدار مهم: مواردی که گفته شد برای جوش‌های شدید کارساز نیست و حتما باید به پزشک مراجعه کنید.
درمان پزشکی جوش زیر پوستی پیشانی

ژل‌های موضعی پوست

استفاده از ژل‌های موضعی ، کرم‌ها و پمادهایی که به از بین بردن باکتری‌های روی پوست ، کاهش روغن و منافذ مسدود شدن کمک می‌کنند؛ استفاده کنید. این موارد حاوی رتینوئیدها ، بنزوئیل پراکسید یا آنتی‌بیوتیک است.

آنتی‌بیوتیک برای کاهش باکتری صورت

آنتی بیوتیک ها. متخصص پوست شما ممکن است دوره‌ای از آنتی بیوتیک‌های خوراکی را برای کمک به کاهش باکتری‌های روی پوست شما تجویز کند. آنتی‌بیوتیک را سر ساعت و با مقدار آب زیاد استفاده کنید.

کنترل هورمون

پزشک شما ممکن است از قرص‌های ضد بارداری هورمونی برای تنظیم هورمون‌های ایجاد کننده آکنه تجویز کند.

ایزوترتینوئین (Accutane) چاره آخر

ممکن است این دارو را برای آکنه های شدید دریافت کنید که به درمانهای دیگر پاسخ نداده است؛ برای شما تجویز شود

لیزر درمانی برای درمان جوش زیر پوستی چانه

لیزر و روشهای درمانی غیرتهاجمی به کاهش تعداد باکتری‌هایی که ایجاد کننده آکنه در پوست شما هستند؛ کمک می‌کند.

لایه برداری شیمیایی

لایه برداری شیمیایی که حتما باید در مطب پزشک شما انجام شود؛ به کاهش سلول‌های مرده پوست و از بین بردن باکتری ها کمک می‌کند و در نتیجه کمتر جوش می‌زنید.

تخلیه جوش با دستگاه

تخلیه جوشهای زیر پوستی توسط پزشک

استخراج جوش

در آخر اگر هیچ‌کدام از درمان‌های جوش زیر پوستی جواب نداد، ممکن است جوش توسط متخصص پوست شما تخلیه و جراحی شود.

۵ ۲ رای ها
Article Rating
برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.
اشتراک در
اطلاع از
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x